Promocija knjige Moje mačkoljubne zgodbe Svetlane Slapšak
Promocija knjige Moje mačkoljubne zgodbe Svetlane Slapšak

Promocija knjige Moje mačkoljubne zgodbe Svetlane Slapšak

Vabimo vas na promocijo knjige “Moje mačkoljubne zgodbe” avtorice Svetlane Slapšak, ki bo potekala v četrtek, 7. decembra, ob 19. uri v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani.

O knjigi se bodo pogovarjale:

Svetlana Slapšak, avtorica knjige
Samira Kentrić, avtorica naslovne ilustracije
Biljana Žikić, urednica slovenske izdaje knjige in moderatorka.

Posebna popestritev večera bo bralna točka izbranega dela iz knjige, ki jo bo izvedla igralka Jožica Avbelj.

Knjigo je iz srbskega v slovenski jezik prevedla Aleksandra Rekar, lektorirala Maja Kovač in oblikovala Jana Kumberger.

Knjiga “Moje mačkoljubne zgodbe” Svetlane Slapšak razkriva poseben odnos avtorice do mačk skozi njeno življenjsko pot. V ozadju pripovedovanja o mačkah, njihovih karakterjih, sožitja z njimi ter ljubezni do njih, se odvijajo prelomni zgodovinski dogodki druge polovice 20. in začetka 21. stoletja. Ti segajo od študentskih protestov in konca vojne diktature v Grčiji leta 1974 do politično napetega življenja v socialistični Jugoslaviji, vzpona nacionalizma in krvavega razpada Jugoslavije ter tranzicijskega kapitalističnega vdora v družbah nekdanje Jugoslavije. Predanost tem “sijajnim toplim sivim glavam, ki se med predenjem zagozdijo med brado in ramena,” ter pripravljenost se od njih učiti, jih razumeti, občudovati ter uživati v vsakodnevnem sobivanju, je avtorici prinesla “zavetje miru in razuma” v norosti sveta. Knjiga vas bo prevzela s svojo toplino in intimnostjo ter obenem spomnila na pomembnost zavezništva med človekom in živalmi, še posebej danes.

Pogovoru bo sledila manjša pogostitev.

Lepo vabljeni!

Knjigo je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Dogodek poteka v okviru projekta Studio literatura, ki ga podpira Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.
Avtorica naslovnice dogodka je Jana Kumberger.