Promocija pesniške zbirke Pesme=pesmi
Promocija pesniške zbirke Pesme=pesmi

Promocija pesniške zbirke Pesme=pesmi

Foto: Ana Petrović

Promocija dvojezičnih pesniških zbirk Srča/Črepinje Bojana Vasića in Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića

Center za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljani, 16.6.2017 ob 20h

Srbski kulturni center Danilo Kiš iz Ljubljane predstavlja edicijo pesme=pesmi, ki prinaša dvojezične izdaje knjig mlajših srbskih in slovenskih pesnic in pesnikov. V edini tovrstni ediciji v Sloveniji do sedaj sta izšli dve dvojezični zbirki poezije: Srča/Črepinje Bojana Vasića v prevodu Varje Balžalorsky Antić in Izohipse/Izohipse Muanisa Sinanovića v prevodu Ivana Antića.

Bojan Vasić (1985) je rojen v Banatskem Novem Selu, v Srbiji. Doslej je objavil pesniške zbirke: Srča (2009, nagrada Mladi Dis in Matićev šal), Tomato (2011), Ictus (2012), 13 (2013) in Detroit (2014). Živi v Pančevu.

Muanis Sinanović (1989) je rojen v Novem mestu, živi in deluje pa v Ljubljani in Celju. Izdal je tri pesniške zbirke, Štafeta okoli mestne smreke (2011, nagrada Slovenskega knjižnega sejma za knjižnji prvenec), Pesmi (2014), Dvovid (2016).

Na promociji bodo o zbirkah govorili pesniki Bojan Vasić in Muanis Sinanović ter prevajalka, literarna kritičarka in pesnica dr. Varja Balžalorsky Antić. Pogovor bo povezovala vodja založniške dejavnosti SKC Danilo Kiš, dr. Biljana Žikić.

Urednik edicije je Ivan Antić.

Promocijo podpira Pristop.