Vabljeni na Zvoki in gibi raznolikosti, pogovor o monografiji Alme Bejtullahu 30. septembra ob 19 uri, v ATRIJ ZRC SAZU, Novi trg 2.

Z monografijo “Glasbeno in plesno delovanje žensk s priseljenskim ozadjem v Sloveniji” želi etnomuzikologinja Alma Bejtullahu osvetliti, da v Sloveniji obstaja zelo živahno in raznoliko glasbeno ter plesno delovanje manjšin priseljenskega porekla, predvsem iz držav zahodnega Balkana, v katerem je sodelovanje žensk ključnega pomena. Pomemben del tega ustvarjanja izhaja preprosto iz ljubezni do glasbe in plesa lastne kulture.

Pogovoru med avtorico dr. Almo Bejtullahu in novinarko in antropologinjo Tjašo Stanič bo sledil kratek glasbeni program, ki ga bo izvedla glasbena skupina društva Migjeni. Povezava na facebook stran dogodka: https://facebook.com/events/s/zvoki-in-gibi-raznolikosti/1567848850775149/

Spomnimo, dogodek poteka v okviru predstavitve interaktivnega literarnega projekta in aplikacije Slavic Soundwalking / Slovanski zvočni sprehod, ki promovira južnoslovanske književnosti, slovanske jezike in spodbuja transnacionalno kulturno sodelovanje. V okviru promocije aplikacije Slavic Soundwalking se bo zvrstilo 10 kulturnih dogodkov na 8 prizoriščih in 3 zvočni sprehodi po ljubljanskih ulicah, ki bodo potekali 30. 9. do 11. 10. 2024.

Za dodatne informacije in program dogodkov obiščite: https://slavicsoundwalking.com/…/program-promocije…/

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Ustvarjalna Evropa, izvaja pa ga Kulturni center Danilo Kiš s partnerji iz Hrvaške in Srbije. Projekt podpira tudi Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije. Dogodke podpira tudi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.