Društvo slovenskih pisateljev, Tomšičeva ulica 12

17:30 Literarno pohajkovanje I in II: delavnica kreativnega pisanja z Vesno Lemaić

Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo izpopolniti v pisanju kratkih zgodb, se poučiti o osnovah literarnega ustvarjanja in o bolj praktičnih vprašanjih, ki ga spremljajo, kot je na primer strukturiranje besedila. Tako bodo udeleženci/ke pridobili znanje za prehod od intuitivnega k premišljenemu, usmerjenemu pisanju. Na podlagi njihovega zanimanja jim bodo predstavljeni raznovrstni pristopi k besedilu in različne literarne tehnike za upovedovanje zamisli. Udeleženci/ke ne potrebujejo predhodnih izkušenj.

Prijave sprejemamo na e-naslov: kulturnicenterkis@dkis.si, in sicer do zapolnitve desetih mest.

Vesna Lemaić je diplomirala iz primerjalne književnosti. Kot pisateljica se je predstavila s prvencem Popularne zgodbe (2008). Sledila sta romana Odlagališče (2010), Kokoška in ptiči (2014) ter kratkoprozni zbirki Dobrodošli (2018) in Trznil je, odprla je oko (2022). Napisala je tudi knjigo pravljic Slončica in njene savanske pustolovščine (2023). Prejela je nagrado za prvenec Slovenskega knjižnega sejma, nagrado fabula, nagrado zlata ptica za literaturo in nagrado novo mesto short.Med drugim avtorica vodi delavnice kreativnega pisanja in eksperimentalne delavnice skupinskega pisanja. Že več let sodeluje tudi pri organizaciji literarno-glasbenega festivala Živa književnost pri Škucu. Spletna stran: https://vesnalemaic.wordpress.com/

💢

Dogodek poteka v okviru predstavitve interaktivnega literarnega projekta in aplikacije Slavic Soundwalking / Slovanski zvočni sprehod.

💢

Vstop na vse dogodke je brezplačen.

💢

Povezava na vse dogodke https://fb.me/e/2sx1aHp6F

💢

Program: https://slavicsoundwalking.com/…/program-promocije…/