Petinsedemdeset pisateljev in pisateljic iz Slovenije, Hrvaške in Srbije je ekskluzivno za to aplikacijo ustvarilo popolnoma nove kratke zgodbe na povabilo treh urednic. Zgodbe so prevedene v pet jezikov, vključno z znakovnim jezikom, in interpretirane s strani poklicnih igralcev in igralk. Za vsako zgodbo je bila ustvarjena edinstvena glasbena in zvočna podlaga, ki poslušalca popelje v svet pripovedovanja.

Te edinstvene zgodbe lahko poslušate samo, če se sprehajate po Ljubljani, Zagrebu ali Beogradu. Vse, kar morate storiti, je, da na svoj pametni telefon prenesete brezplačno aplikacijo Slavic Soundwalking iz trgovine Google Play ali Apple App. Po namestitvi omogočite dostop do geolokacijskih storitev in ko boste hodili mimo določenih točk v mestu, se bo aplikacija samodejno aktivirala ter začela predvajati zgodbe. Slavic Soundwalking vas vabi, da si nadenete slušalke, stopite na ulice in odkrijete skrbno izbrane poti, kjer se literatura prepleta z urbanimi zvoki.

Medtem ko hodite po mestnih ulicah, se vaša okolica preoblikuje z močjo zgodb. Ta inovativna platforma združuje telesno aktivnost in kulturno raziskovanje ter nov način doživljanja literature in zvoka. Hkrati prispeva k ustvarjanju sodobne zvočne južnoslovanske literarne dediščine.

O svojih izkušnjah s projektom Slavic Soundwalking bodo pripovedovali: Jelena Remetin, avtorica aplikacije, vizualna umetnica in vodja umetniške organizacije YELO iz Zagreba, Saša Tabaković, filmski in gledališki igralec, mag. Suzana Tratnik, urednica, pisateljica in prevajalka, ter dr. Biljana Žikić, radijska novinarka (Radio Prvi RTV SLO, Radio Študent) in vodja Kulturnega centra Danilo Kiš. Po pogovoru vas popeljejo na zvočni sprehod po ulicah Ljubljane.

Program Avdiofestivala

Dogodek organizira Kulturni center Danilo Kiš v sodelovanju z Avdiofestivalom v okviru projekta Slovanski zvočni sprehodi/Slavic Soundwalking, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Projekt podpira tudi Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.