Vabimo vas na Delavnico znakovnega jezika, 30. septembra ob 13. uri v Mestno društvo gluhih Ljubljana. Delavnico vodi Indira Vehbić, sekretarka in strokovna sodelavka Mestnega društva gluhih Ljubljana.

Znakovni jezik je posebna vrsta sporazumevanja, pri kateri uporabljamo roke, obrazno mimiko in telo. Uporabljajo ga predvsem gluhe osebe pri vsakdanjem sporazumevanju v družbi. Vabimo vas, da spoznate znakovni jezik v prostorih Mestnega društva gluhih Ljubljana.

Dogodek poteka v okviru predstavitve interaktivnega literarnega projekta in aplikacije Slavic Soundwalking / Slovanski zvočni sprehod, ki promovira južnoslovanske književnosti, slovanske jezike in spodbuja transnacionalno kulturno sodelovanje. Kratke zgodbe sodobnih avtorjev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije se aktivirajo s sprehajanjem po javnih mestnih prostorih. Zgodbe so dostopne gluhim in naglušnim uporabnikom ter jih je mogoče prilagoditi tudi za tiste, ki imajo težave z branjem.

V okviru promocije aplikacije Slavic Soundwalking se bo zvrstilo 10 kulturnih dogodkov na 8 prizoriščih in 3 zvočni sprehodi po ljubljanskih ulicah, ki bodo potekali od 30. 9. do 11. 10. 2024.

Za dodatne informacije in program dogodkov TUKAJ.

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Ustvarjalna Evropa, izvaja pa ga Kulturni center Danilo Kiš s partnerji iz Hrvaške in Srbije. Projekt podpira tudi Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije. Dogodke podpira tudi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ne odražajo nujno stališč in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.