Žamet in svila

16.- 18.12.2011, Ljubljanski grad

Plakat A2-3- pravi-page-001

ŽAMET IN SVILA

Bazar Srbskega kulturnega centra “Danilo Kiš”

Multimedijska, multikulturna predstavitev nadarjenosti in ustvarjalnosti prijateljic in prijateljev SKCDK, namenjenih samo užitkom: modnim, kulinaričnim, kozmetičnim in duhovnim. Ponujamo predmete visokega in množičnega oblikovanja, vprašljive uporabnosti in trajnosti, jedi po najbolj norih receptih, od antične rimske kuhinje do kuhinje revežev, ekološko/organsko kozmetiko, naravne vonje, netradicionalne vezenine in druga nepričakovana ročna dela, modne izdelke za hišne ljubljenčke, nekonvencionalen nakit, igračke za otroke z domišljijo, ročno izdelane knjige receptov, redke publikacije (tudi naše), nenavadna darila, umetniška dela, ki so nastala v trenutkih premora in neodgovornosti umetnic in umetnikov. Prisotni bodo tudi ustvarjalke in ustvarjalci, pripravljeni pojasniti, kaj so s svojim delom hoteli povedati.

Med drugim bomo ponudili:

– preveč elegantne lutke,

– klobučke in maske, iydelane posebej za politične shode,

– spalne srajce za podgančice,

– sprehajalne obleke za mopse in čivave,

– svečane ovratnike za dalmatince in hrte,

– odišavljene miške iz različnih materialov za mačke,

– širok izbor čatnijev za sladko-kisli in pekoči božič,

– feministične “kuharice”, ki jih lahko izobesite v kuhinji,

– marmelade iz najbolj nenavadnega sadja in zelenjave,

– pomandre in druge dišeče predmete,

– okrasna peciva, piškotno modelarstvo,

– ljubezenske napitke,

– jedi, ki jih nikoli ne bi sami pripravili,

– pa tudi nekaj povsem normalnih daril.

Sodelujejo znane umetnice in umetniki, slavne gledališke kostumografinje, nezaposleni vseh barv in opredelitev, skriti talenti, popolni neznanci. Cene bodo tudi vir užitka. Degustacije bodo potekale vsake četrt ure.

Ne izključujemo spontanih dogodkov, nenačrtovanih zapeljevanj, zmerjanj političnih nasprotnikov, izbruhov kofeinske zasvojenosti. Nenaravne družine in posamezniki so dobrodošli! Enako velja za turistične skupine, kolesarje, škrate, štirinožce in ptiče. Žuželke le na lastno odgovornost.