Tečaj srbščine

Tečaji srbskega jezika in kulture – Če bi radi govorili tekoče srbski jezik ali brali cirilico, je naša šola prava izbira za vas.

Srbski kulturni center “Danilo Kiš” odpira svoja vrata tečajem srbskega jezika z najboljšimi učitelji, strokovnjaki, jezikoslovci, zgodovinarji in antropologi. Vsem predavateljem je srbščina materni jezik, kar še dodatno pripomore h kvaliteti tečaja.

Tečaji potekajo v majhnih skupinah ali individualno. Program je zasnovan po vzoru Centra za srbščino kot tuji jezik Univerze v Novem Sadu (“Centar za srpski kao strani”), njihove programske zahteve pa so v skladu s Skupnim evropskim referenčnim okvirjem za jezike (CEFRL).

  V tem šolskem letu pripravljamo:

osnovne tečaje splošne srbščine za odrasle

tečaje poslovne srbščine,

tečaje srbščine za popotnike po Srbiji,

osvežitvene tečaje in tečaje konverzacije,

individualne konzultacije, ekspertize, oziroma tečaje “po meri”.

Ob učenju in vaji jezika se boste naučili veliko o medkulturnih kompetencah in pravilih obnašanja,  sklepanju prijateljstev, srbskih običajih in navadah vsakdanjika, regionalnih posebnostih, srbski zgodovini in zemljepisu, srbski glasbi in filmu, vonjavah in okusih pristne srbske kuhinje ter še veliko več.

Občasno bomo po balkanskem običaju v sproščenem vzdušju, ob pitju kave in pogovoru, širili vaš besedni zaklad, se spoznavali in uživali v prijetni družbi.

Vsem našim učencem ponujamo udeležbo pri aktivnostih Srbskega kulturnega centra «Danilo Kiš».

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na:

info@dkis.si ali na telefona: 040 867 505 in 041 829 657.