SKC Danilo Kiš na delovnem štiridnevnem obisku v Srbskem kulturnem centru v Parizu

Srbski kulturni center Danilo Kiš je bil na delovnem štiridnevnem obisku v Srbskem kulturnem centru v Parizu, od 19. do 22. avgusta 2014, v okviru projekta GOST, financiranega s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za  kulturu  RS.

pariz 6

V prijaznih pogovorih s Slavico Petrović, direktorico Srbskega kulturnega centra v Parizu, namestnikom direktorja Milovanom Ćirovskim in s poslovnim sekretarjem Tomislavom Bulatovićem, tim Srbskega kulturnega centra Danilo Kiš je dobil vrsto koristnih nasvetov in informacij iz dolgoletnega delovanja centra v Parizu, osnovanega leta 1973. Skupaj z domačini smo pogledali razstavo “Osvežavanje memorije, Ornamenti srpskih srednjovekovnih fresaka” Muzeja uporabnih umetnosti iz Beograda, ki je razstavljena v razkošni razstavni in koncertni dvorani Srbskega kulturnega centra v Parizu do 20. septembra. Poseben vtis je na nas pustila bogata knjižnica z najnovejšimi knjigami v srbščini in izvrstno urejenim prostorom za branje in literarna srečanja ter za multimedijalni center, ki je napovedan za bližjo prihodnost.

V imenu SKC Danilo Kiš, izvršna direktorica Irena Vujčić Pavlović in kulturne koordinatorice Tamara Raftović Loštrek in Biljana Žikić predstavile so projekte in aktivnosti SKC Danilo Kiš, predvsem pa projekt GOST: Gostoljubnost kulture – kultura gostoljubljnosti, radio oddajo Kontrola leta in Gledališče senc. Delovni obisk v Parizu zaključen je z dogovori za bodoče sodelovanje in skupne projekte.