Humanitarna akcija

Humanitarna akcija zbiranja pomoči za ogrožene med poplavami

maj-jun 2014.

V maju leta 2014 je SKC Danilo Kiš med prvimi ustanovami v Sloveniji organiziral humanitarno akcijo zbiranja pomoči za ogrožene med poplavami v Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. V humanitarni akciji, ki je trajala en mesec, sodelovalo je več kot 30 prostovoljcev.

Odziv slovenske javnosti je bil hiter in množičen. Številni posamezniki in organizacije so nepretrgoma prinašali v improvizirana skladišča SKC Danilo Kiš polna vozila različnih potrebščin. Zbrano je 5 tovornjakov humanitarne pomoči, ki je poslana na najbolj ogrožena področja.

Na prostovoljce, ki so delali na zbiranju in pakiranju pomoči, so poseben vtis pustili paketi pomoči iz OŠ Brezovica pri Ljubljani. Vseh 45 paketov je bilo skrbno in domiselno zavito v okrasni papir z pentljicami, po vzoru na rojstnodnevna darila in na vsakem je bilo zapisano Ženska ženski. Vsak paket je vseboval vse, kar bi si ženska želela vzeti s seboj, ko zapusti dom in vse, kar bi ji lahko manjkalo v vsakdanjem življenju: od higienskih izdelkov, kot so kreme, ličila, šminka, maskara, balzam za ustnice, lak za lase, lasnice in elastike za lase…

Da bi paketi v takšni obliki prispeli direktno v roke žensk, prostovoljci SKC Danilo Kiš so osebno vozili pakete v Bosno in jih dostavili ženskam v najbolj ogroženih območjih.