Migracije in begunstvo

12096012_1047262365307928_1223433921533267977_n

EPA/Igor Kupljenik

V okviru seminarja prof. dr. Milice Antić Gaber se bodo na Filozofski fakulteti v Ljubljani nadaljevale delavnice o migracijah in begunstvu v organizaciji Srbskega kulturnega centra Danilo Kiš, v okviru projekta “Izobraževalno-medijska kampanja za strpnost in različnost, proti predsodkom in diskriminaciji etničnih manjšin in migrantov”.

V četrtek, 19. maja, od 14h do 16h bo potekala druga delavnica, na kateri bodo študentke in študenti predstavili svoje prispevke o migracijah. Izbrana študentska besedila bodo objavljena na portalu www.dkis.si in predstavljena v radijski oddaji Kontrola leta na Radiu Študent.

Na prvi delavnici, ki je potekala 20. aprila, je imela prof. dr. Milica Antić Gaber uvodno predavanje o migracijah, potem je svoje delo na terenu, neposredno z begunci in migranti, predstavila Maja Ladič, raziskovalka Mirovnega inštituta, dr. Biljana Žikić pa je predstavila projekt in se s študenti ter študentkami pogovarjala o ustvarjanju lastnih izvirnih prispevkov (tekstov, avdio-vizualnih prispevkov itd.) na temo migracije in begunstva, proti predsodkom in diskriminaciji.

Projekt v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje.

 

Urad vlade RS za komuniciranje___100dpi

banner_pomoc_beguncem